Tak dôležitá vec v našich životoch, no všetci naň zabúdame.

Jožiško 4

 

Opäť náročná téma, no nakoľko mi píšete, kontaktujete ma stále častejšie ohľadom nej, rozhodla som sa napísať k tomuto “problému” zopár viet. Každému z nás sa už mnoho krát stalo, že nám niekto v živote vedome, či nevedome ublížil. Zatrpkli sme, ovládol nás hnev, mnohí z nás nadávali, mnohí z nás zostali ticho…. dusili v sebe, mnohí sme vyslovili niečo veľmi nepekné na danú osobu, čím sme spôsobili nemalé problémy SEBE i jej. Mnohí už viete o čom píšem, no mnohí stále nie. Je však čas “zobudiť sa” a vážne sa nad celou situáciou, (ktorá sa stala dnes, včera….či pred rokom) …. zamyslieť. Pocity krivdy, hnevu, neodpustenia nás totiž nikdy nikam neposunú, práve naopak sú to negatívne energie, ktoré nás ťahajú spolu s “vinníkom” stále dolu. 

Máte však možnosť voľby….a je na Vás ako sa rozhodnete. Odpustím a prepustím tým seba aj danú osobu alebo nezabudnem nikdy a tým vážne blokujem SEBA a svoje šťastie… ale aj danú osobu a jej osobný život.

Vždy máme možnosť rozhodnúť sa… ako ďalej. Samotné odpustenie je opäť beh na dlhšie trate, pretože záleží na tom, akú veľkú krivdu cítime. Je to však veľmi dôležité a zároveň časom veľmi OSLOBODZUJÚCE rozhodnutie. Neodpustením si totiž dobrovoľne zväzujeme ruky. Žijeme akoby s putami na rukách…. a potom sa divíme, prečo sa nám v ničom nedarí a prečo sa motáme v akoby začarovanom kruhu. Skúsme sa preto zamyslieť, kto …alebo komu sme aj my sami kedysi ublížili, vedome či nevedome. Otvorme srdiečka, nedajme sa ovládať hnevom a odpusťme všetkým, teda aj sebe. Nie…. nebudem tvrdiť, že to zvládnete na prvý krát…. nebudem tvrdiť, že je to ľahké….klamala by som. Je to veľmi náročná a dlhotrvajúca cesta…. No zároveň veľmi oslobodzujúca….a časom prinesie svoje dlho blokujúce šťastie/ovocie.  Techník na odpustenie (formuliek), nájdete na nete nespočetne veľa. Ja sama za seba tvrdím… že NIČ ÚČINNEJŠIE, ako keď sa už rozhodnete…nejestvuje. To je ten najdôležitejší krok, rozhodnúť sa niekomu odpustiť. … Stačí si doma zapáliť sviečku, pomodliť sa za seba aj za danú osobu, poprosiť Anjelov, či Boha, aby Vás počas tohto “procesu” sprevádzal. Pomyslite na danú osobu, zavolajte si na pomoc AA Michaela, poproste ho o prerušenie pút s touto osobou, o ochranný štít o prečistenie celej situácie, o očistenie od strachu, hnevu, závisti či nenávisti. Poproste ho, aby Vám dal silu, oslobodiť sa od tejto situácie, aby Vás celým odpustením sprevádzal po celý čas. Opakujte svoje modlitby denne, opakujte ich zo srdca….hovorte ich svojimi slovami, pretože práve VTEDY, sú najúčinnejšie. Ako si ich sformulujete je už na Vás, hlavne, že to bude od srdiečka a že sa do toho pustíte. Po každom odpustení sa totiž …v našich životoch začnú diať priam zázraky. Držím Vám/Nám všetkým palce 🙂

Posted on 22. októbra 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Pridaj komentár.

Pridaj komentár