Moč a jeho liečivé vlastnosti.

Možno si niektorí teraz pomyslíte, že mi teraz trošku preskočilo 😀  Veď ako môže mať moč liečivé vlastnosti, keď ho naše telo vylučuje ako odpadovú látku z tela von 😀 😀 😀 ??? Tak moji milí,  ja Vám teraz ponúkam nasledovné riadky, práve preto, aby ste sa sami o tom presvedčili 😀 

Od detstva sme boli vedení k tomu, aký je náš moč nečistý, že sú to naše výkaly a nesmieme byť videní ako sa ich zbavujeme. Plienky súrodencov sme chytali dvomi prstami a druhou rukou sme si úspešne  zapchávali nos 😀 Niekedy je pach moču slabší inokedy silnejší, tieto jeho vlastnosti určuje biologické prostredie človeka. Možno si, ale spomínate na reči našich starích rodičov, ako si v detstve pri porezaní prsta ocikali ranu a výsledky boli vynikajúce. Rana sa vydezinfikovala a rýchlejšie zahojila 😀 Áno moji milí, práve preto, že moč má liečivé účinky 😀

Ľudia sa odpradávna liečili vlastným močom, môžeme pokojne povedať, že už niekoľko tisícročí. Dnes tomu hovoríme samoliečba. Liečitelia si brali príklad zo zvierat a ich správania. Zvieratá si lížu rany a tým si ich vlastne dezinfikujú vlastnými slinami. Niekedy jedia svoje výkaly, lížu svoj pot a pijú svoj moč. Očividne ich k tomu vedie ich prirodzený inštinkt. Podľa toho by sa dalo povedať, že v prírode nieje nič nadbytočné. Ten, kto trochu pozná zákony prírody, určite teraz so mnou súhlasí 😀

V Indii sa touto liečbou zaoberá ajurvédska medicína. Takisto aj čínska medicína sa touto liečbou zaoberala a má tisícročnú tradíciu. Šivamba- moč sa tu nazýva nebeským nektárom, pričom lieči aj dlhodobé choroby.

ZDROJ MOČU – obličky

– sú zdrojom moču, močový mechúr je zberná nedoba. Obličky majú tvar fazuľky, sú asi 11cm dlhé a 6cm široké. Ležia na pravej a ľavej strane od chrbtice. Ich úlohou je filtrácia a vytváranie moču v klbkách vlásočníc na povrchu obličiek. V tomto procese zostávejú v krvnej plazme len plazmatické bielkoviny, všetky ostatné položky odchádzajú s vodou preč vo forme primárneho moču, ktorý premýva trubice z epitelových buniek, aktívnych v metabolizme a prechádza Henleovými kľučkami na kôru obličiek. Týmto pôsobením sa mení moč z primárneho na sekundárny. U jedného človeka sa denne prefiltruje 180l tekutiny. Vylučujú sa soli, vitamíny, bielkoviny, aminokyseliny, ale obličky prepustia len nadbytočné množstvo, ostatné zostáva v našom tele. V moči ešte zostávejú hormóny, minerálne látky, kovy, enzými, urokináza, imunomodulačné a iné dôležité látky.

Spôsob terapie : pri močení nechajte prvú časť uriny odtiecť, ďalšiu časť zachyťte a tesne pred ukončením zase treba nechať moč voľne odtiecť. Hovorí sa tomu urina stredného moču. Urinoterapia sa osvedčila vtedy, keď je choroba najsilnejšia napr. v období sennej nádchy. Nevylučuje sa ani reakcia na liečbu. Môže nastať napr. zrýchlenie tepu, rýchlejšie vylučovanie alebo únava.

Používa sa:

Infekcie :  injekčné podávanie uriny do svalu alebo zasiahnutého miesta napr.ekzém

Vmasírovanie : urina sa vmasírováva do pokožky tváre, krku, šije, do ušných lalokov, do dlaní, chodidiel, do ohybov končatín a na bedrovú časť tela. Tam sa nachádzajú reflexné zóny vnútorných orgánov. Uprednostňuje sa masírovanie ranným močom, aplikuje sa každý deň.

Obklady : sa aplikujú na reflexné zóny kože, súvisiace s ochorením niektorého orgánu. Keď chceme ličiť bronchtídu, dáme obklad na hruď, keď obličky, priložíme obklad na chrbát, na kĺby, na lakte,  na členky podľa potreby. Na ekzémy- priložíme obklad na postihnuté miesto alebo môžeme liečiť oči priložením kozmetických tampónov na viečka. Podávame obklady teplé aj studené. teplé obklady podávame však na silne zápalové miesta, asi 8-10x denne.

Kloktanie a vyplachovanie : používame ranný moč. Obsahuje soli a  má dezinfekčnú schopnosť. Vyplachovanie je dobré na infekčné a plesňové procesy v ústnej dutine, zápal mandlí, hltanu, zápal ďasien a paradentózu.

Črevný výplach : sa zavádza pomocou irigátoru alebo striekačky do konečníku. Lieči sa tým hrubé črevo, je lepšie dávať menšie množstvo, pretože zostáve urina dnu a vstrebáva sa do sliznice a pôsobí blahodárne na črevnú flóru.

Pitie uriny : je základná liečba, pijeme rannú urinu po dobu 4 týždňov, maximálne štvrť roka. Potom si dáme prestávku asi 3 mesiace a môžeme pokračovať. Dochádza pritom k silným reakciám, vzniká silný proces látkovej výmeny. Stimuluje sa detoxikácia a podnecuje sa vylučovanie. Vyprázdňovanie pociťujeme ako veľmi príjemné. Pri tejto terapii nesmieme zabúdať na to, že z nás odchádza veľké množstvo tekutín, preto treba aj veľa piť 😀

Je veľa možností ako možno ešte urinu použiť a pritom sa liečiť, ale to si už máte možnosť prečítať v literatúre, ktorá o tejto téme vyšla 😀 Tak dúfam, že som Vás príliš neunavila 😀 😀 😀

Zdroj: časopis Jasnovidka

Posted on 25. apríla 2010, in Zdravie. Bookmark the permalink. 8 komentárov.

  1. Perfektne!!! o tomto druhu liečeni už som čitala a tento članok je nema chybu.!lenakosi sa prekonat a začat pit aspon rano jeden štamprlik,to neviem ale dakujem za to.

  2. anjelikmirka

    Zuzanka
    za máličko 😀

  3. A jak sa vola ta kniha? ; )

  4. Monika,
    tento článok je z časopisu, zdroj je uvedený 😀

  5. Ale ja som myslela,ze nejaku inu knihu myslis lebo tam mas vetu,ze: “ale to si už máte možnosť prečítať v literatúre, ktorá o tejto téme vyšla… ”
    taze len z tamadial,z tej jasnovidky to mas a ine knihy o tom uz nepoznas,ne? =)

  6. Raz som strávila dovolenku s mojimi kamarátkami v Afrike a keďže sme si občas porezali nohy na ostrých kamienkoch pri mori, v tých vysokých horúčavách sa nám rany zapaľovali a tak sme si na vatu dali vlastný moč, prikladali a dezinfikovali ranky, za dva dni boli ranky zahojené. Pamätám sa ako mi moja mama vravievala, že v našej dedine mal jeden chlap rakovinu hrdla, začal piť moč a nakoniec sa vyliečil. Takže naozaj má moč liečivé účinky.

Pridaj komentár